Puky løbecykel – Giv dit barn en god start på cyklen

0

Danmark er en af verdens allerstørste cykelnationer – og det er noget, vi kan være stolte af. Det er både sundt, sjovt og miljørigtigt at færdes på cykel, og vi gør det fra barns ben.

Og nu er det blevet endnu nemmere som forældre, at introducerer cyklen i en tidlig alder.

Hvor børn forhen har måtte vente på at få glæden af cyklen i sen børnehavealder, er der nu kommet en mellemvej.

Kender du løbecyklen til børn i alderen 1-5 år? Hvis ikke, så læs med her:

Vi introducerer hermed Puky løbecykel serien  – den nye måde at lege sig til en bedre motorik og en kærlighed til bevægelse på en tryg og god måde.

For fra den lille, velkendte plastscooter til cyklen med støttehjul, er der udviklet en hybrid, som styrker dit barns udvikling fra gåben til cykellist.

Løbecyklen har nemlig vundet ind i både familiernes hjem, dagplejens løbegård og børnehavens mooncar-bane. Og vi er sikre på at Puky har en, der matcher dit barns alder, behov og personlige stil – for Puky er ikke kun lavet for at styrke dit barns motorik, den er også en sjov og sej gave at få.

Men hvad er det en Puky løbecykel kan? Og er den nu også sikker?

Svaret er ja – for modsat en voksen-cykel, har løbecyklen ingen pedaler, som ofte er den del af cyklen der kræver øvelse. Her kan barnet starte cykelkarrieren op med begge ben solidt plantet på jorden, kunne sætte af med egen kraft, og bremse så snart de ønsker. På den måde styrkes barnets motorik, koordinationsevne og reaktionstid via den simple mekanisme, uden de kommer galt afsted.

Når barnet ar opnået fortrolighed med cyklen, kan de desuden placere fødderne på det smarte indstignings-bræt, og dermed forlænge turens varighed.

På den måde, er Puky løbecyklen en smart og effektiv overgang til en rigtig cykel.

Vi har samlet en test guide til Puky’s bedst sælgende modeller, så du kan skabe dig et overblik over hvilken cykel, der skal under juletræet i år.

Cyklerne veksler både i design, vægt, stel-størrelse og funktion, så der er noget for børn i alle aldre. Vi starter hos de små poder, og arbejder os frem mod det store børnehavebarn.

Puky Pukylino løbecykel

Pukylino er den ideelle begynder cykel, hvis du har en tidlig-startende cykelrytter derhjemme. Løbecyklen her kan nemlig allerede benyttes fra 1 års-alderen, og er en sikker vej til succes. For Puky Pukylino er nemlig designet således, at dit barn både vil opnå motorisk udfordring, samtidig med at det leger.

Cyklen er nemlig forsynet med dobbelt-hjul, samt et bredt sæde, der sikre at begge fødder solidt er plantet på jorden under brug. Så frygt ikke for, at den lille styrter.

Cyklen har en vægt på 2,7 kilo, er med støjsvage hjul og vil derfor sagtens kunne benyttes både inden og udendørs. Den kan desuden bære en vægt på 20 kilo og er derfor aldeles robust, når der skal cykles.

Udover ovenstående, er cyklen også udstyret med et ergonomisk udformet styr, med skridsikre greb, så gribebevægelsen hos dit barn stimuleres helt naturligt.

Samtidig lærer barnet også effekten af sin egen krops kraft og muligheder for udnyttelse af denne, når det skubber sig frem på fliserne. Vi anbefaler at cyklen tages i brug, når barnet er omtrent 75 cm, for ideel udnyttelse her af. Så start sikkert op med sjovt og lærerigt bekendtskab med en Pukylino.

Puky LR M løbecykel – 30 cm grøn/kiwi

Dette er den ideelle efterfølger til ovenstående Pukylino model, når dit barn er klar til at opgradere sin Puky løbecykel. For med den rappe LR M, er dobbelthjulene nemlig udskiftet med en enkelt sæt af hver. Dette er lige sagen for den modige 2-3 årige, som nu i sin udvikling vil kunne mestre denne udfordring.

Så lad cykelglæden få frit spil. Løbecykel her er i en rap sort og kiwigrøn, og kan derfor passe til begge køn – ideelt til vennebesøg eller hvis bror og søster skal deles. Derudover er løbecyklen fremstillet i et solidt og holdbart materiale, og kan tåle mange turer til og fra børnehave, uden slid.

Cyklen er fremstillet i pulverlakeret metal, vejer blot 3,3 kilo og har både blødt sæde og greb for bedst mulig komfort under barnets leg.

Cyklen er designet med lavt sæde, og smalt stel, så dit barn sikkert og nemt vil kunne skræve over den. Den lave højde, suppleret af de brede dæk gør også, at balancen holdes nemt. Modellen er bedst egnet til børn på minimum 85 cm.

Puky LR 1 løbecykel – 35 cm grøn/kiwi

Grøn og kiwi – så bliver det ikke smartere! Her er cyklen for det barn, der godt kan lide det seje look. For Puky LR minder om en sej BMX, og vi er sikre på dit barn også får lyst til at lærer tricks på cyklen.

Den kan nemlig holde til brug, og sikre dit barns motorik bliver styrket naturligt gennem leg. Det skridsikre håndtag vil give dit barn fornemmelsen af kontrol, når det sparker sig frem, og den lave skinne gør det muligt at hvile fødderne i et par sekunder. På den måde opnår barnet en kortvarig følelse af vægtløshed, som vil styrke barnets koordination.

Cyklen har også en støttefod, som barnet vil kunne genkende fra voksencyklen, så du er fri for at tænke parkeringsmuligheder i skuret.

Udover ovenstående er cyklen forsynet med regulerbart styr og saddel, samt lækre kvalitetsdæk. Disse er punkterfrie, hvilket gør cyklen ekstra holdbar uden for egen have. For som bekendt bugner både børnehave og cykelstier med både grus og sten, men dem klarer Puky.

Cyklen er designet til børn i 2-3 års alderen med en højde på omtrent 90 cm.

Puky LR 1L løbecykel med bremse – 35 cm blå/lyseblå

Puky LR er for dig der vil have garanti for pengene, når dit barn skal have løbecykel. Denne model har nemlig fået den store ære at vinde Schweizisk børnepris, for bedste løbecykel. Og det er med god grund, kan I tro.

Cyklen henvender sig til børn med en gennemsnitshøjde på 90 cm, og er i primo kvalitet.

Designet er fremført med en lækker skumsadel og et solidt styr som kan reguleres efter behov, og dit barns motoriske udvikling. Det er nemlig en ideel overgang at præsentere kærlighed til cyklen som transportmiddel, gennem leg ligesom her. Og med en lækker dueblå farve, går den til begge køn.

Derudover har den en lav indstigning, for at sikre bedst balance, når cyklen er i brug. Både hjul og styr har kuglelejere, og støttefoden er nem at slå til og fra.

Dette sikre at cyklen er holdbar og både kan klare ræs og styrt, hvis uheldet skulle være ude. Dog er balancepunket i det pulverlakeret stel perfekt, og dit barn vil sikkert kunne suse på stien. Vægten på cyklen er nemlig under 6 kilo, så det er bare om at komme afsted.

Puky LR XL løbecykel med bremse – 42 cm sort

Her præsentere vi løbecyklen, som vil gøre Bjarne Riis misundelig og de store drenge på legepladsen med. For Puky LR XL er for den garvede børnecykelist.  Cyklen er nemlig i ekstra god kvalitet, og hele 42 cm, hvorfor den egner sig godt til ældre eller høje børn.

Løbecyklen er fremstillet i lækkert pulverlakeret sporty design, og ligner meget en ”rigtig” voksen cykel, med dens flotte støttefod og luftgummihjul. Dette gør også at cyklen er velegnet til længere ture, hvis at der skal cykles til børnehave eller købmanden.

Udover dette, er cyklen forsynet med et blødt sæde og skridsikre gummigreb. Barnet vil altså på alle måder kunne løsne og gribe, også i fart. Håndbremsen er i højeste kvalitet, og reagere prompte ved et let tryk.

Cykel-bremser med v-bremse er ideelt, når barnets koordinationsevne skal trænes. På den måde er cykel både sikker og solid, og rustet til både høj hastighed og ræs på stien.

Puky LR Ride løbecykel – Orange

Skal der fartstriber i luften, når den lille suser afsted, så er Pukys LR Ride et godt bud. For der er smæk på farverne og design.

Det betyder dog ikke der er slækket på kvaliteten. Tværtimod er denne racer forsynet med både lækre lufthjul og en håndbremse som den vi kender fra voksencykler. V-bremsen er beviselig dokumenteret for dens gode effekt på barnets reaktionsevne, så denne styrkes helt naturligt, når cyklen bruges. Det er bonus på bevægelseskontoen, ganske gratis.

Cyklen vejer desuden knap fire kilo, så den er tilstrækkelig let at få i gang, men også solid.

Ride Løbecyklen har desuden lav indstigning og en støttefod der holder.

Vi anbefaler cyklen til børn på 90 cm og op efter – både sadel og sæde kan justeres efter behov, så svaret er ikke entydigt.

Er du fristet på dit barns vegne?

Det forstår vi godt! Fælles for alle modeller er nemlig, at de er sjove, seje og sikre at betjene for dit barn.

Så start du trygt dit barns cykel-karriere med en cykel fra Puky!

Vi glæder os allerede til at se Tour De France om et par år, med din purk i hovedrollen.

Share.

About Author

Comments are closed.