Electrolux køleskabe

0

Søger man et elegant, nordisk design, kombineret med moderne teknologi til en moderat pris. Så er Electrolux helt sikkert et mærke, man skal holde øje med, når man køber hårde hvidevarer.

Den svenske gigant har nemlig siden 1910 specialiseret sig i elektroniske maskiner og specielt køleskabe har været et fokus punkt for Electrolux. Det kan ses på opkøbet af Zanussi, Husqvarna og den danske fabrikant: Atlas. Alle disse virksomheder er integreret i Electrolux og har givet dem kompetencerne, til at producere kvalitet for billige penge.

Køleskabene har generelt et fokus på bedre pladsudnyttelse, hvilket gør at de føles større end de egentlig er, og det bliver derfor næsten altid et godt køb for pengene. Søger man et godt solidt køleskab til billige penge uden det helt store behov (3-4 personer), så kan man evt. kigge på denne model:

Electrolux ERF2504AOW

Dette Electrolux køleskab er ¾ stort, hvilket er perfekt til et par stykker i huset uden det helt store behov. Der er plads til alt det man normalt gerne vil have i køleskabet, og skulle man blive utilfreds, kan man selvfølgelig bare bytte rundt på alt lige fra lågen til hylderne.

Køleskabet er designet efter SpacePlus, hvilket, som navnet antyder, er en måde at optimere pladsudnyttelsen på, og du vel samtidig altid have et nemt overblik over alle ting i køleskabet. Til en pris under 2500 finder du meget få køleskabe af samme kvalitet til den pris, og har du ikke behov for alle mulige smarte teknologier, så er dette et perfekt køleskab.

Var det et Coca Cola køleskab du kiggede efter? Tag et kig på vores guide til Coca Cola køleskabe her.

Electrolux ERF3703AOW

Søger du en lidt større model, kan du vælge at investere i denne version fra Electrolux, der med 353 liter kapacitet, bestemt ikke sætter nogen begrænsninger på pladsen. De ekstra liter kombineret med Spaceplus-designet giver et fantastisk rummeligt køleskab, som du naturligvis også selv kan sætte sammen så det passer netop på dine behov.

Der er to grøntsags-skuffer, og den en kan naturligvis også anvendes til andet, hvor man kan stable tingene uden frygt for at de skulle falde ud, når man åbner køleskabet.

Et fokus på brugervenlighed

Et udtryk der passer meget godt til køleskabet er brugervenlighed og funktionalitet. Der er nemlig ikke brugt tid og penge på alle mulige avancerede teknologier, men i stedet er der lagt et fokus på, at man hurtigt skal kunne danne sig et overblik i køleskabet, og der skal være plads til lidt af alt. Derudover har man implementeret en diskret fodpedal, det kan tage det undertryk som der kan opstå i køleskabet, når man går ind og ud.

Det er meget smart når man kommer hjem med indkøbene, og man slipper for bøvlet med døren.

Temperaturstyringen foregår mekanisk, så man nemt selv kan vælge temperaturen for køleskabet. Køleskabet har desuden en god kompressor der sørger for at temperaturen bliver jævnt fordelt i køleskabet, hvilket er nødvendigt i det 180 cm høje skab.

Den høje slanke figur gør sig godt i de fleste køkkener, og den hvide farve er en klassiker, man aldrig går fejl i byen med, så det er alt i alt et sikkert valg til gode penge.

Specifikationer

 • Energiklasse: A+
 • Højde: 1800 mm
 • Bredde: 595
 • Dybde: 623
 • Antal kompressorer: 1
 • Lydniveau: 38 db(A)
 • Energiforbrug pr. år 150 kWh
 • Kapacitet: 353 liter

Electrolux ERF3864AOX

Hvis man søger et lidt mere moderne køleskab, kan man kigge efter denne model fra Electrolux. Modellen er en anelse større i netto liter da pladsen er udnyttet rigtig godt, men dog anvender den ikke opsætningsdesignet fra SpacePlus, men har i stedet en masse andre tiltag.

Specialdesignet køleskab til en god pris

Køleskabet er en af de større modeller med en liter-kapacitet på 359, og det betyder også, at man fra Electrolux side har været nød til at fokusere mere på at få afkølet hele rummet. Derfor har de implementeret deres Multiflow teknologi, der sikrer at uanset, hvor i køleskabet du stiller dine varer, så bliver de holdt friske, indtil du er klar til at spise dem.

Derudover får du som noget nyt et TastGuard kulfilter, der er med til at holde dit køleskab lugtfrit. Det er vigtigt når man har rester til at stå, som kan være stærkt lugtende at den ikke sætter sig i køleskabet, eller i resten af madvarerne. Derfor bliver lugten filtreret, så man kan holde køleskabet med en frisk luft.

Selve døren er også en videnskab i sig selv. Når man lukker køleskabet kan man danne et undertryk, der gør det svært at åbne det umiddelbart efter. Derfor har Elektrolux implementeret en smart fodpedal, så du kan åbne skabet, uden at sætte alle varerne ned først.

Derudover kan man risikere, at døren ikke bliver lukket ordenligt, og det kan koste meget i strøm, når køleskabet skal arbejde ekstra for at holde maden afkølet. Derfor får man både en visuel og en akustisk alarm, når køleskabet har været åbent for længe. Alt sammen er med til at gøre køleskabet til et energirigtigt og funktionelt valg.

Specifikationer

 • Energiklasse: A+
 • Højde: 1800 mm
 • Bredde: 595
 • Dybde: 623
 • Antal kompressorer: 1
 • Lydniveau: 40 db(A)
 • Energiforbrug pr. år 151 kWh
 • Kapacitet: 359 liter

Electrolux ERF3866AOX

Ønsker man en mere energirigtig version af modellen beskrevet ovenfor (64AOX), så kan man med fordel kigge på den her. Designmæssigt og udstyrsmæssigt er de to stort set ens, men selve nettokapaciteten er skåret lidt ned, for at gøre køleskabet til en A++’er som er det næstbedste energimærke for køleskabe.

Hele pakken

Produkt beskrivelsen er som nævnt meget tæt op af sin lidt større tvilling. Det er dog værd at bemærke, at formindskelsen faktisk giver næsten 30 % besparelse på elforbruget i køleskabet, og det må siges at være en forskel der er til at forholde sig til. Køleskabet er også et par hundrede kroner dyrere, men når man sparer omkring 40 kWh pr. år, som svarer til 75 kroner, så er det hurtigt tjent ind, og man gør naturligvis også noget godt for miljøet.

Køleskabet har altså både MultiFlow, der sikrer at hele køleskabet finder den samme temperatur meget hurtigt, så nye varer hurtigere bliver kølet ned. Derudover er der en visuel og akustisk døralarm, der sikrer at man aldrig glemmer at lukke for lågen.

TasteGuard kulfilter renser luften i køleskabet, så man slipper for de fleste ubehagelige lugte og køleskabet har desuden også en smart feriefunktion. Denne funktion gør at man kan spare strøm når man ikke er hjemme, men holder stadig varerne friske. Køleskabet er naturligvis selvafrimende, så det eneste man skal gøre for at holde det rent er at fjerne evt. madrester og det kondensvand, der kan danne sig over tid, men alt dette går selvfølgelig ind under almindelig rengøring af alle køleskabe.

Specifikationer

 • Energiklasse: A++
 • Højde: 1800 mm
 • Bredde: 595
 • Dybde: 623
 • Antal kompressorer: 1
 • Lydniveau: 40 db(A)
 • Energiforbrug pr. år 111 kWh
 • Kapacitet: 340 liter

Trænger dit køkken til nye hvidevarer og køkkenmaskiner? Tag et kig på alle vores guides til køkkenmaskiner og hvidevarer her.

Electrolux ERF3866AOW

Electrolux vil naturligvis ikke snyde de kunder der hellere vil have modellen beskrevet overfor i en klassisk hvid farve. Derfor har de lavet denne model som de har valgt at kalde AOW i stedet for AOX i navnet, hvilket man må gå ud fra står for ”White”.

Udover denne designmæssige detalje, som mange godt kan sætte pris på, så er der intet anderledes som man kan se i specifikationerne herunder. Der er stadig tale om et habilt køleskab til billige penge og en masse små smart funktioner, der holder køleskabet friskt og koldt.

Det skal lige nævnes at forskellen i prisen på de to er under 200 kroner, så man kan mere eller mindre, frit vælge mellem de to modeller uden at skulle tænke for meget over prisen.

Specifikationer

 • Energiklasse: A++
 • Højde: 1800 mm
 • Bredde: 595
 • Dybde: 623
 • Antal kompressorer: 1
 • Lydniveau: 40 db(A)
 • Energiforbrug pr. år 111 kWh
 • Kapacitet: 340 liter

Electrolux ERF3869AOX

Skulle man få brug for et lidt større køleskab, så har Electrolux naturligvis også svaret. Køleskabet her er bestemt et køleskab af en høj kvalitet og med den bedste ventilering på markedet, så siger det naturligvis ikke så lidt.

Køleskabet anvender naturligvis Electrolux’ egne teknologier som Multiflow til at fordele kulen med den gode ventilering, og det sikrer at så snart man sætter nye varer på hylden, bliver de afkølet til den ønskede temperatur.

Derudover har man også mange af de andre teknologier man kender fra Electrolux’ modeller, blandt andet Tastguard kulfiter, der holder luften frisk og lugtfri, og det må siges, alt i alt, at være et rigtig godt køleskab, og den bedste kvalitet koster naturligvis også lidt flere penge.

Electrolux ERF3867SOX Højre

Denne model er absolut den mest avancerede som Electrolux tilbyder, inden for denne type af køleskabe. Selvom prisen også er herefter, får man som altid også meget for pengene.

Dermed er dette den eneste model, der har en vanddispenser i døren, som kan levere friskt vand og carboneret vand, uden at være et amerikanerkøleskab.

Teknologien pakket ind

Køleskabet er ca. samme størrelse som mange af de andre køleskabe der er nævnt her, men vanddispenseren tager naturligvis lidt plads fra selve kapaciteten, som derfor er på 324 liter. At den holdes så høj skyldes at køleren er en smule dybere en flere af de andre modeller, selvom den er ligeså høj og bred.

Af teknologier har køleskabet Multiflow, og Superkøl, der sikrer en dig en hurtig og ensartet afkøling af dine varer, hvilket naturligvis er meget vigtigt, hvis man handler stort ind. Derudover er der et TasteGuard Kulfilter, der fjerner lugten fra kølerummet. Det bliver specielt vigtigt, når maden ikke er pakket ind, så den ikke tager smag fra alt muligt andet.

Her kan du få lidt inspiration fra Anne Grethe til brug og rengøring af dit køleskab

 

Share.

About Author

Comments are closed.