DAB radioens fordele

0

Der er efterhånden flere og flere danskere, der får øjnene op for DAB radioerne. Der bliver solgt rekord mange DAB radioer i disse år, og hvis du endnu ikke har fået en af disse radioer ind i hjemmet, så er det måske på tide at overveje det.

For der er nemlig mange fede muligheder i en DAB tuner, som du bare ikke får i en ganske almindelig FM radio. I denne artikel vil du blandt andet få fem fede fordele, som du får med, hvis du vælger at investere i en lækker DAB radio.

Og det behøver ikke at koste dig flere penge at få en DAB radio frem for en almindelig radio. Der er mange almindelige radioer, der ligger i samme prisleje, og så kan du jo lige så godt vælge den fede model frem for den ældre.

Skal din FM radio skiftes ud til en DAB radio?

Hvis du stadig har en FM radio, så er der med garanti en masse lækre fordele, som du ikke har. En DAB radio er som regel en del mindre end en ganske normal FM radio, og det giver en langt bedre mulighed for at finde et sted til den i boligen.

Derudover er designet på DAB radioerne for det mest også langt federe end på de ældre radioer. Så hvis du vil have en god lyd kombineret med et udsøgt design, så kommer du bare ikke uden om de nye modeller.

Hvis du mangler lidt hjælp til at finde den rette DAB radio, så kan du tage et kig på vores DAB radio test.

Fem fordele du får med en DAB radio

For at udpensle det lidt mere for dig, så kommer der her fem fordele, som du får med dig, når du vælger at investere i en DAB radio. Det er ikke sikkert, det kommer som nogen overraskelse for dig, men der er mange, der ikke er klar over de mange muligheder, der er i en DAB radioafspiller.

Så hvis du ikke har sat dig ind i, de mange fede funktioner der nu engang kan være i sådan en lækker radio, så kan du med fordel læse videre under disse fem fordele, som du får her.

Hør mange flere radiokanaler

Først og fremmest har du med DAB tuner mulighed for at høre mange flere radiokanaler. Får du bare en ordentlig DAB modtager, og eventuelt en radio med mulighed for at tilgå Wi-Fi signalet, så kan du potentielt høre flere tusinde radiokanaler. Det er lidt mere, end din gamle FM radio kan.

Selvfølgelig kommer man nok ikke til at høre så mange radiokanaler på noget tidspunkt i radioens levetid, men du har stadig en langt bedre mulighed for at tune ind på en kanal, som passer perfekt til din musiksmag, så du ikke bare skal nøjes med at høre det, der er på de populære kanaler.

For det kan ofte være problemet med en radio af en ældre dato. Der har du som regel kun adgang til de ganske normale FM kanaler, og de spiller typisk musik for det brede publikum. Og det kan på et tidspunkt godt blive for meget af det gode at lytte til de samme populære playlister, som hver enkelte radiostation spiller.

Så hvis du vil have variation i din musik, og hvis du gerne vil høre noget lidt mere sub-genre musik, så er det altså muligt med en DAB radio. Der får du et hav af muligheder.

Få muligheden for at tilslutte iPod og telefon via bluetooth

Udover at kunne vælge mellem en hel masse radiokanaler, så har du også muligheden for selv at styre, hvad du vil lytte til. Og det er altså en fed feature at have, så man nemt lige kan slå over på en af sine egne playlister, hvis man hellere lige vil høre den for en stund.

Der er rigtig mange DAB radioer, der har indbygget bluetooth modtager, så man kan tilslutte sin enhed den vej igennem. Det er som regel nemt og hurtigt at koble sig på, og så er det bare med at lege DJ selv.

På den måde giver det dig også mulighed for at udnytte din radios højtalere, når du eksempelvis holder fest og gerne selv vil sætte noget musik på. Så skal du ikke ud og have fat i et sæt eksterne højtalere, da du bare kan bruge den samme radio, som du bruger i hverdagen.

Der er også en del af radioerne, der giver dig mulighed for at tilslutte en enhed via et AUX stik, og det kan være brugbart, hvis man har en enhed, hvor der ikke er indbygget bluetooth funktion. Det kan jo ske, at man har en MP3 afspiller eller iPod uden bluetooth.

Se dvd’er med en DAB radio i bilen

En af de ekstra fede fordele ved at købe en DAB tuner er også, at man kan få den til bilen. Du kan få dig en DAB autoradio, som let kan installeres i din bil, og på den måde kan du også få adgang til en masse lækre radiokanaler, selvom du er på farten. Det i sig selv er fedt.

Dog er der også en ekstra fed feature, som enkelte DAB autoradioer også har indbygget. Det er nemlig muligheden for at afspille dvd’er, mens du er ude at køre. På den måde kan du nemt og let underholde dine børn, hvis de begynder at kede sig på en længere tur.

Du kan selvfølgelig også få fornøjelsen af det selv, hvis du gerne vil lytte til en film, mens du er på farten. Det kan jo være, at man på et tidspunkt får nok af musik, og så kan du jo lige smide en film i maskinen og lytte på den, mens kilometerne bliver rullet ind.

Selvfølgelig skal du så også op i en lidt højere prisklasse, hvis du vil have sådan noget som indbygget dvd afspiller med i din radio, men det kan faktisk lade sig gøre. Og sammenlignet med en fed bordradio, så er prisen ikke så anderledes igen.

Tag DAB radioen med dig

Hvis du elsker at høre musik, mens du er ude i haven eller på stranden, så kan det også være en god ide at få en DAB radio. For der er nemlig flere modeller, der er transportable, og som kører på batterier, hvilket giver dig mulighed for at tage den med dig ud i det blå.

Sidder du eksempelvis i parken med nogle gode venner og griller på den lun sommerdag, så ville det da være lækkert lige at kunne hive en lille komfortabel DAB radio frem, som kan give lidt hyggelig baggrundsmusik i den muntre stemning.

Du kan også tage din radio med dig ud i haven, når du skal gå og nusse om dine blomster eller sætte kartofler. På den måde behøver du ikke at gå ned på underholdning, bare fordi du skal ud og lave noget. Så kan du let høre musik eller radioprogrammer, mens du knokler og får jord under neglene.

Der er også FM radioer, der har denne funktion, men her kombinerer du så bare friheden med de mange andre muligheder i form af en bedre og digitaliseret sendeflade, som ikke giver nær så mange udslag, som en FM radio eksempelvis kan give, når man bare rykker antennen en smule fra den oprindelige plads.

Se artistinformationer direkte på displayet

Elsker du at høre musik, du ikke kender i forvejen, så kan det være rart at vide, hvad man egentlig lytter til. Det kan jo være, der lige er et band eller et nummer, som man bare må tjekke ud igen, når man kommer hjem.

Ved at få en DAB radio har du muligheden for at se den pågældende artist eller band, som er i gang med a spille samt titlen på det nummer, der brager ud af højtalerne. Og så kan du nemt finde ud af, hvad du skal søge på, når du kommer hjem foran computeren eller får tid til at hive telefonen op af lommen.

Det kan specielt være rart, hvis man er på farten, eller har benyttet sig af muligheden for at tage ud i det blå med musikken med sig i cykelkurven.

Selvfølgelig skal du så bare sørge for, at der er et display på den DAB radio, som du vælger at købe. Hvis der er ikke er det, så er der selvfølgelig ikke mulighed for at se disse informationer. Så du skal bare lige skrive dig bag øret, at der skal være display, hvis du vil benytte denne funktion.

Hvor kan man finde de bedste priser på en DAB tuner?

Hvis du har besluttet dig for at vil have en DAB tuner, eller hvis du bare er blevet en smule interesseret, så kan det være en god ide at kigge lidt nærmere på dine muligheder. Og hvis du vil have muligheden for at få de absolut bedste priser, så er det en god ide at gå på nettet for at kigge efter den.

Der er rigtig mange steder, der sælger DAB radioer på nettet, og hvis du vil gøre det nemt og hurtigt for dig selv at finde de bedste priser, så skal du blot bruge en af de mange prissammenligningssider, der er derude.

Her kan du se hvordan du indstiller en DAB radio

 

Share.

About Author

Comments are closed.