DAB radio test – Mange gode modeller og lækre designs

0

IRC IKR1520DABBT DAB+/FM radio

Super smart lille DAB radio, som du kan tage med dig på farten.

IRC IKR1520DABBT er en dansk designet DAB radio med Bluetooth. Designet er klassisk skandinavisk; simpelt og elegant. Smukke hvide eller sorte sider og en sort ramme, samt en flot, rå læderstrop.

Radioen betjenes via touch panelet på toppen. På den ene af de korte sider finder udgang til højtalere eller høretelefoner, samt et jackstik. IRC IKR1520DABBT har alt nødvendig teknologi til at understøtte DAB, DAB+ og FM radio. Desuden er det muligt at streame musik fra din smartphone, tablet eller MP3-afspiller.

Størrelsesmæssigt er IRC IKR1520DABBT nærmest skabt til at tage med på tur, da den ikke fylder særligt meget. Kom den ned i rygsækken eller i picnickurven og tag den med på stranden, i parken eller et helt tredje sted hen. Ja, du kan selvfølgelig også bare nøjes med at placere den forskellige steder i dit hjem – i køkkenet, på badeværelse eller i soveværelset.

Trods størrelsen er lyden faktisk ganske god. Det er selvfølgelig begrænset hvad højtalerne kan præstere, men størrelse taget i betragtning, præsterer den ganske godt. Ønsker du mere lyd, kan du altid tilslutte den nogle andre højtalere.

IRC IKR1520DABBT er designet med et indbygget genopladelig batteri, der lynhurtigt oplades, så den er klar til at spille igen.

IRC The Box – DAB Radio

Som navnet tyder på, så er denne DAB radio en form for boks. Det er en simpel radio med kun 5 knapper og det er den første DAB radio i verden, som kun har 5 knapper. Når låget åbnes kan radioen selv finde de stationer som du kan lytte til.

Lyden der kommer ud er rigtig god og du kan endda bruge radioen uden at have den koblet til strømforsyning. Der er nemlig et indbygget batteri, som genoplader sig selv, når den er sluttet til strøm. Uden strøm kan den holde til at spille i mindst 6 timer.

Den ideelle DAB radio til stranden, campingturen eller terrassen. Med Bluetooth kan du streame din egen musik fra din egen enhed og få musikken ud via de gode højtalere på denne radio.

Philips AE5250/12 DAB+/FM radio

Philips har designet denne utroligt flotte klassisk udseende radio, der både understøtter DAB, DAB+ og FM.

Denne flotte radio bringer måske nogle gode minder frem fra din mormors køkken eller farfars kolonihave med dens klassiske design og lange teleskop antenne til FM radio. Philips AE5250/12 ligner til forveksling en ældre radio, der er bygget om efter nutiden normer med et stilrent, skarpt look.

Øverst på fronten af radioen finder du betjeningspanelet. Her har du bl.a. mulighed for at tænde og slukke, skifte radiokanal, samt justere lyden. På den digitale skærm ovenfor knapperne kan du følge med i indstillingerne.

Philips AE5250/12 er ikke større end at du sagtens kan tage den med på tur i parken, på legepladsen eller på stranden. Med DAB+ opnår du den bedste mest krystalklare lyd, der findes til dato. Herefter kommer almindelig DAB og FM. Lyt til dit yndlingsprogram direkte fra Philips AE5250/12, eller tilslut hovedtelefoner eller nogle andre højtalere via jackstik.

Der er 20 forudindstillede radiokanaler på radioen. Er din yndlingskanal der ikke? Bare rolig. Uanset indstilling er Philips AE5250/12 lynhurtig til at finde din yndlingskanal, så du kan høre den lige når og hvor du har lyst til.

Philips AJB4300W/12 DAB radio

En DAB/FM radio i et lidt mere retroagtigt udformning, men stadig minimalistisk og simpelt i sit hvide  og enkle design. Denne radio er ideel som radio i soveværelset, da den har en fantastisk alarm funktion.

Den har dual alarm, så dig og din partner kan have hver jeres alarmtidspunkt. Alarmen kan naturligvis snooze, så du får de ekstra minutter, som du har brug for til at vågne. Snoozeknappen er nem at ramme, da den sidder yderst og er ekstra stor. Du kan vælge mellem at vågne op til en alarm lyd eller skøn radiomusik eller nyhederne.

Du kan ligeledes falde i søvn til dejlig musik ved hjælp af den sleep timer, der sikrer at radioen slukker sig selv efter et bestemt stykke tid. Typisk har man brug for at oplade sin mobil om natten og her har denne radio en USB indgang, så du ikke løber tør for stikkontakter.

Du kan altså sætte din mobil til opladning via denne radio. En god radio der kan lidt af hvert, men som er beregnet til soveværelset.

IRC IRK1440 DAB Radio Sort

Med en model som denne får du en DAB radio som kan både det basale og det ekstra. DAB radioen er i et minimalistisk, sort design med gode højtalere til afspilning af radioprogrammer og musik. Den er nem at betjene ved hjælp af knapperne på fronten.

Der er på forhånd indstillet 20 stationer (DAB, DAB+ og FM), så du slipper for at skulle indstille dem.

Udover radio kan den også afspille musik fra din smartphone, din tablet eller din PC. Dette kan du gøre ved at bruge AUX indgangen bagpå denne radio.

Således kan du også bruge hovedtelefoner til denne radio, hvis der skulle være andre i lokalet eller huset, der kan blive generede af musikken eller hvis du blot gerne vil have dit radioprogram for dig selv.

Philips DTB3185/10 – Bluetooth højtaler med DAB

Først og fremmest er denne model en højtaler. Den har en indbygget subwoofer, som giver en rigtig god bas og generelt en bedre oplevelse af hele lydbilledet.

Den fungerer blandt andet som docking station for iPhone 5, iPhone 3G, iPhone \n3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPod nano 7, iPod \ntouch 5, iPod 4, iPod \n5, iPod 6, , iPod nano 1 og 2.

Din iPod eller iPhone kan afspille og oplade på én gang. Denne højtaler er i et højt og slankt design. Den er meget enkel i sit udtryk og passer ind i alle typer boligindretning.

Men udover at være en rigtig god højtaler, så er denne model også en DAB radio, så du kan afspille dagens radioshows og musik i en rigtig god lydkvalitet. Den fungerer både med DAB og med FM, så du kan nyde al den radio, som du ønsker. Der er mulighed for faste indstillinger på radiokanalerne.

Derudover kan du afspille CD, CD-RW og MP3/WMA. Der er direkte USB til musikfiler samt trådløs afspilning af musik ved hjælp af Bluetooth. Dette er altså et rigtig godt valg, hvis du har et behov for meget høj lydkvalitet og DAB radio i én.

Philips ORT2300B DAB radio

Denne DAB radio model fra Philips hedder Original Radio Mini. Denne DAB radio er ligeledes kompatibel med både DAB og FM, så du ikke går glip af nogen radioprogrammer. Der er 20 DAB stationer og 20 FM stationer, som allerede er installeret på forhånd, så du ikke behøver at gøre det.

Den er moderne og futuristisk i sit design og den har et lækkert LCD display, der er nemt at se selv ved lav belysning. Hvis du har din DAB radio stående i køkkenet og eksempelvis lytter under madlavningen, så vil du sikkert bliver glad for nedtællingsuret, som du kan bruge i stedet for det gamle æggeur.

Hvis du ønsker at afspille musik via denne DAB radio skal du blot koble din smartphone eller tablet til Bluetooth, for det kan denne radio nemlig også klare.

 

Share.

About Author

Comments are closed.