Barnevogn Test – Guide til valg af barnevogn!

0

Det er vigtigt, at en barnevogn ikke går på kompromis med sikkerheden. Sikkerheden er altafgørende når der er tale om børneprodukter. Som udgangspunkt lever alle barnevogne på det danske marked op til de efterhånden meget strenge krav til produkterne, producenterne og importørerne.

Dog kan du med fordel høste lidt viden omkring sikkerheden ved barnevogne, så du selv kan tjekke, og vide dig sikker, når du skal købe en barnevogn.

Det handler i bund og grund om, hvorvidt du føler barnevognen udstråler kvalitet og beskyttelse eller ej. Derfor bør du have disse tricks in mente, når du skal købe en barnevogn.

Det er vigtigt, at du som køber, er overbevist om, at barnevognen lever op til de høje krav til sikkerhed. Hvis du ikke er overbevist om barnevognens evne til en optimal beskyttelse, bør du ikke købe barnevognen.

Vi giver dig, i denne guide, lidt viden omkring barnevogne og den medfølgende sikkerhedsforanstaltning.

Når der bliver importeret nye barnevogne, eller sågar klapvogne til Danmark, vurderes de enkelte produkttyper af Sikkerhedsstyrelsen.

De vurderes på en række punkter, hvor de skal leve op til en række krav til blandt andet sikkerhed. Sikkerhedsstyrelsen tager udgangspunkt i den europæiske standard, så du er sikret den bedste beskyttelsesevne på din barnevogn.

Reglerne ændres dog jævnligt, for at opnå den bedst mulige beskyttelse i takt med udviklingen på markedet. Det betyder, at du kan komme ud for, at flere ældre modeller ikke overholder de nuværende sikkerhedskrav.

Du bør derfor, hvis du køber en ældre model være ekstra opmærksom på, at du selv skal have gang i den store gennemgang af produktet, for at vurdere beskyttelsesevnen.

Tips til køb af ny barnevogn

Herunder kan du finde nogle brugbare tips til køb af barnevogn

Vælg en solid og sikker barnevogn

En barnevogn bør under alle omstændigheder være solidt konstrueret, hvilket alle barnevognene i denne test er.

Barnevognen skal være så simpel som muligt

Du skal undgå diverse skarpe kanter på barnevognen, da de kan medføre katastrofale episoder for barnet. Det skal, hvis muligt, ikke være muligt for barnet at komme til skade på barnevognen. Skarpe kanter er nemme at undgå, og er en uvurderlig vigtig ting at være opmærksom på.

Vær opmærksom på eventuelle åbninger i barnevognen. Åbninger udgør ofte en mindre risiko for kvælning, hvilket du med fordel bør undgå. Vælg derfor en simpel barnevogn, uden en masse hokus pokus, som du ikke har den mindste brug for, men som blot gør barnevognen mere farlig under anvendelse.

Dansk brugsanvisning

Køb for alt i verden en barnevogn med en letforståelig dansk brugsanvisning. Stadig flere vælger at undervurdere netop denne del af købsprocessen og købe en barnevogn, hvor brugsanvisningen og mærkningen ikke er dansk, hvorefter de blot tager barnevognen i brug. Dette kan ikke anbefales!

Du bør købe en barnevogn med en dansk brugsanvisning, da du ellers vil kunne opleve fejlmontering, som i sidste ende kan ende med skader på barnevognen eller risiko for en dårlig oplevelse for barnet.

Sikkerheden altafgørende

Barnet skal derfor ikke have muligheden for selv, enten at kravle ud eller falde ud af barnevognen.

Du kan i mange tilfælde se det på barnevognen, inden du køber den, om der er risiko for, at barnet kan falde ud. Du kan se det på konstruktionen af barnevognen som oftest, og vær i den forbindelse opmærksom på, om der er en form for sele, så barnet kan spændes fast til barnevognen.

Smådele skal sidde godt fast

En barnevogn er ofte udstyret med diverse smådele, som kan være farlige, hvis de ikke sidder godt fast på barnevognen. Børn elsker småting, og spiser dem gerne, uden videre overvejelser omkring konsekvenserne.

Det er derfor vigtigt, at smådelene sidder godt fast på barnevognen, så barnet ikke kan spise dem. Du kan tjekke dette ved selv at rykke lidt i smådelene og se, om de er løse eller sidder solidt fast.

Gode bremser

Alt afhængigt af, hvor du som oftest anvender din barnevogn, bør du have en god bremse. Det er aldrig en ulempe, at din barnevogn har en så god som muligt evne til at bremse. Dog behøver du ikke, hvis du ikke har det store behov for, at bremsen fungerer helt perfekt, at betale ekstra for netop det.

Vurder derfor dit behov, så du ikke ender med at betale for en god bremse, hvis du i realiteten ikke har behov for den. Det er dog vigtigt, at barnevognen kan bremse, hvis du pludselig får behov for det. Der skal derfor, som udgangspunkt, altid være en bremse på din barnevogn.

Skal kunne være i en bil

Hvis du er indehaver af en bil, og bruger den fra tid til anden, kan det være en fordel at vælge en barnevogn, som kan være i bilen. Du kan med fordel prøve at klappe barnevognen sammen, inden du køber den, så du ved både hvordan man klapper den sammen, og om den kan være i netop din bil.

Den skal være nem at pakke sammen, og pakke ud igen, nem at transportere og ikke fylde det helt store. Det kommer, igen, an på dine behov. Hvis du ikke har en bil, er dette punkt mindre vigtigt.

Få en introduktion i butikken inden køb

Inden du køber en barnevogn, er det vigtigt, at du får en introduktion til den. Du skal vide, præcis hvordan man gør brug af barnevognens funktioner, og have en dansk vejledning med, inden du køber produktet. Spørg eventuelt i butikken, og få noget rådgivning, så du kommer hjem med den helt rigtige barnevogn, som lever op til dine krav og behov på bedste vis.

Hvis du køber barnevognen på nettet, så undersøg alle tilgængelige informationer omkring den, så du ved hvordan den virker, og hvordan du udnytter den bedst muligt.

Skal være nem at komme rundt med

Som oftest bliver en barnevogn anvendt i bybilledet på den ene eller anden måde. Du kan derfor hurtigt komme ud for, at du skal have barnevognen med i den offentlige transport, hvor det kan være en fordel, at barnevognen ikke vejer særlig meget. Jo lettere barnevognen er, jo større fordel har du, når du skal have den med i bus og tog.

 

Share.

About Author

Comments are closed.