Undgå halsbrand – 5 ting du skal holde dig fra

0

Har du ofte halsbrand og vil du gerne vide hvordan du fjerner det hurtigst muligt? Så er du kommet til det helt rigtige sted, her kan du nemlig læse 5 tips til at stoppe halsbrand, samt læse anmeldelser om produkter mod det.

Det kan nemlig både gøre ondt og være rigtig irriterende, men hvor mange søger hjælp hos lægen, så giver vi dig de gode tips her.

Alminox® DAK Tyggetabletter

Tyggetablet til forebyggelse og behandling af lette til svære tilfælde af gastro-oesophageal reflux syndrom.

Tag en Alminox når…

Alminox er en syreneutraliserende tyggetablet, der kan bruges til behandling af flere forskellige gener i mave-tarmsystemet. Brug hvis du lider af overproduktion af mavesyre, halsbrand, reflux, spiserørskatar, svien i maven, mavesår eller sår i tolvfingertarmen.

Sådan bruger du Alminox

Ved lette gener må du spise op til tre tabletter dagligt – alt efter behov. Ved svære gener såsom mavesår og spiserørskatar bør du spise en tablet mindst tre timer efter hvert måltid og igen inden sengetid. Tyg grundigt på tabletten og synk den med lidt vand, således at den kommer helt ned i maven.

Kontakt egen læge ved brug af Alminox til børn under 15 år.

Bivirkninger

Som med alt anden medicin, kan Alminox også give bivirkninger. Forstoppelse og diarré er blandt de hyppigste – spørg på apoteket eller hos egen læge.

Novaluzid® Mikstur

Drikkemikstur til forebyggelse og behandling af lette tilfælde af reflux.

Novaluzid er god til…

Denne mikstur kan bruges til behandling og forebyggelse af halsbrand, reflux, svie i maven og ved lette tilfælde af spiserørskatar.

Novaluzid virker smertelindrende ved mavesår og sår i tolvfingertarmen, men kan ikke anvendes som direkte behandling heraf.

Sådan bruger du Novaluzid

Ved lette symptomer fra mave-tarmkanalen kan du drikke 5-10 ml Novaluzid ved behov. Til lindring af mavesår bør du drikke 10 ml en og tre timer efter hvert måltid og igen ved sengetid. Miksturen bør omrystes inden administration.

Der er en del regler og kontraindikationer ved at tage Novaluzid sammen med andre former for lægemidler. Spørg på apoteket eller hos egen læge. Ved brug af Novaluzid til børn under 15 år, bør du ligeledes kontakte egen læge.

Bivirkninger

De typiske bivirkninger ved Novaluzid er obstipation eller diarré. Ved brug af Novaluzid over en længere periode, kan ses opleves ændringer i kroppens kalkbalance. Rådfør dig derfor altid med en læge ved længere tids brug. Novaluzid kan ligeledes sløre symptomer på mavesår forårsaget af smertestillende gigtpræparater – f.eks. Ipren.

Galieve Peppermint Tyggetabletter

Antirefluxmiddel til forebyggelse og behandling af lette tilfælde.

Tag en Galieve tyggetablet når…

Galieve tyggetabletter lindrer alle former for sviende og brændende fornemmelser i maven og spiserøret ved at lægge en beskyttende barriere over maveindholdet. Du kan således bruge dem mod halsbrand, sure opstød og lette tilfælde af spiserørskatar.

Tyggetabletterne kommer i en praktisk pakning, der er lige til at stoppe i tasken og tage med på farten.

Sådan anvender du Galieve tyggetabletter

Både ved forebyggelse og behandling af symptomer bør du spise 2-4 tabletter efter hvert måltid og igen inden natten. Du må dog maks tage Galieve fire gange dagligt. Tyg grundigt på tabletterne for optimal effekt.

Administration af tyggetabletter til børn under 12 år bør foregå i samråd med egen læge.

Bivirkninger

Galieve tyggetabletter giver kun i sjældne tilfælde bivirkninger, dog kan disse være alvorlige. Bivirkningerne inkluderer bronkospasmer og allergiske reaktioner.

Galieve Cool Mint Mikstur

Drikkemikstur til forebyggelse og behandling af lette tilfælde af gastro-oesophageal reflux syndrom.

Galieve miksturen tager toppen

Ved indtag af Galieve drikkemikstur, lægger væsken så at sige låg på maveindholdet, således at det effektivt minimerer risikoen halsbrand, reflux, oesophagitis, svie og smerte maven og hals

Sådan anvender du Galieve mikstur

Drik 10-20 ml Galieve mikstur efter hvert måltid og igen inden du skal i seng – dog maksimalt fire gange dagligt.

Galieve mikstur virker på tre minutter, og kan holde dig fri af symptomer i op til fire timer.

Kontakt egen læge, hvis du ønsker at give Galieve mikstur til børn under 12 år.

Bivirkninger

Ligesom ved Galieve tyggetabletter er der kun i sjældne tilfælde registreret bivirkninger ved dette middel. Dog har disse bivirkninger været alvorlige. Galieve mikstur kan give allergiske reaktioner, udslæt og bronkospasmer.

1. Spis ikke tomater på tom mave

Hvis du vil undgå halsbrand, skal du ikke spise tomater på tom mave. Du skal generelt spise meget varieret, og så spise forskellige frugter og grøntsager. En sund kost hjælper dig også med at forebygge en række trælse hudproblemer, som kan ende med at være meget trælse for dig gennem længere tid.

Tomater fremkalder halsbrand, hvis du spiser for mange, og hvis det er længe siden du har spist noget sidst. Du må gerne spise tomater som supplement til et måltid, men det anbefales ikke, at du spiser mange tomater, uden noget til, på tom mave.

2. Undgå løg

Undgå at indtage løg. Mange retter i dag indeholder en god portion løg, for at tilføre maden ekstra smag, men for mange løg, kan betyde, at du får mere mavesyre op i dit spiserør, og derfor oplever halsbrand. Hvis du vil undgå dette, så skal du skære ned på mængden af løg som du indtager dagligt.

Prøv eventuelt, at ikke indtage løg i en uge, og se, om du får mindre halsbrand end du er vant til. Hvis du ikke kan undvære løg, så indtag en mindre mængde end du plejer.

3. Undgå pebermynte

Hvis du spiser mange tyggegummier, skal du undgå at det er med pebermyntesmag, hvis du har problemer med halsbrand. Pebermynte kan få lukkemusklen mellem spiserør og mavesæk til at slappe af, og derfor forsage mavesyre i spiserøret. Det betyder i bund og grund en slem halsbrand, som du kunne undgå, ved at spise tyggegummi med en anden smag end pebermynte.

4. Drik mindre alkohol

Du kender måske halsbrand allerbedst fra når du har været i byen, og har indtaget alkohol. Følelsen er ikke rar, og hvis man kan undgå den, vil man det gerne.

Du kan faktisk undgå den til fester, ved at indtage mindre alkohol. Dermed ikke sagt, at du ikke må indtage alkohol, men du kan sagtens skære ned på mængden du indtager. Ellers må du leve med halsbrand mens du er i byen. Stop eventuelt med at drikke, når du synes du har fået nok, og hav det sjovt, uden alkohol resten af aftenen/natten. Det kan godt lade sig gøre.

5. Skær ned på mængden af kaffe

Kaffe kan også forsage halsbrand. Det virker mærkeligt, men det er en af de større syndere sammen med alkohol. Koffein er en slem dreng, når det kommer til halsbrand. Den kan direkte forsage halsbranden, da de får lukkemusklen til at slappe af, og dermed får mavesyre op i dit spiserør.

En proces der er bedre kendt som halsbrand, og som en yderst træls fætter, som virkelig kan få en til at få det dårligt.

Kaffe kan være nødvendigt, så du må gerne drikke det, men skær ned på mængden, og suppler eventuelt med noget energiholdigt frugt eller andet, så du kan skære lidt ned på væsken.

 

Share.

About Author

Comments are closed.