Smal opvaskemaskine 45 cm – 5 modeller, der gør din hverdag nemmere

0

En opvaskemaskine kan være en stor hjælp i hverdagen, samtidig med at den giver dig mulighed for at tilbringe tid med familien efter et hyggeligt måltid.

Hvis du kun har et lille køkken, kan du med fordel vælge en smal opvaskemaskine på 45 cm., som har en god størrelse til små husstande.

Der kan være stor forskel på prisen alt efter hvilken model, du vælger samt hvor du køber den. Det er derfor en god ide at kigge efter tilbud, hvis du ønsker en billig opvaskemaskine.

I denne guide finder du et udvalg af smalle opvaskemaskiner, som måske kan være noget for netop dig.

Godt at vide om opvaskemaskiner

Før du køber en opvaskemaskine på 45 cm, bør du finde ud af, hvor stort dit behov er.

Hvor mange bor der i husstanden og hvor ofte bliver der vasket op? Er behovet ikke så stort, kan du med fordel vælge en smal opvaskemaskine, da den kan opfylde dit behov samtidig med, at den ikke fylder så meget.

Overordnet set kan opvaskemaskiner rumme alt lige fra 4 til 14 kuverter, men er der tale om en smal opvaskemaskine, vil denne typisk kunne rumme 9 til 10 kuverter.

Det kan også være en god ide at finde ud af, om du foretrækker, at bestikket er øverst eller nederst i maskinen, samt hvordan den skal være indrettet for bedst at opfylde dine behov.

Nogle opvaskemaskiner er meget fleksible og giver dig mulighed for at indrette dem på forskellig vis.

En vigtig ting at tage hensyn til er opvaskemaskines lydniveau. De maskiner, der købes i Danmark i dag har et lydniveau mellem 39 dB og 57 dB.

Jo lavere dB, jo lavere er lyden. Opholder du dig meget i dit køkken, er det en god ide at vælge en maskine, som har et lydniveau under 47 dB.

Det er også vigtigt at se på opvaskemaskinens energiklasse, da det fortæller, hvor meget strøm maskinen bruger og dermed også, hvor stor din elregning bliver.

Energiklasserne går fra A+++ helt ned til G, hvor A+++ er den bedste.

Hvis du gerne vil slippe for at tørre dit rene service af, efter maskinen er færdig, bør du kigge på opvaskemaskinens tørreevne. Der er nemlig forskel på, hvor tørt servicet er, efter det er blevet vasket op.

Maskinens tørreevne indikerer, hvor tørt servicet er 30 minutter efter, at programmet er afsluttet. Tørreevnen går fra A til G, hvor A er den bedste.

Bosch SPU68M02SK

Her får du en opvaskemaskine af god kvalitet fra Bosch. Det er en fin lille hvid maskine, hvilket gør at den kan passe ind i de fleste køkkener. Den er ideel til både personer, der bor alene, par samt små familier, idet den kan rumme 10 kuverter.

Opvaskemaskinen er placeret i energiklasse A+, hvilket må siges at være ganske pænt, og den har et energiforbrug på 0,84 kWh pr. driftsgang. Vandforbruget er 9,5 liter, hver gang du bruger opvaskemaskinen.

Den har 6 programmer samt 3 tillægsfunktionerog tørreevnen er i kategorien A. Maskinen har et lavt lydniveau på blot 44 dB, så du kan derfor sagtens sætte den til at vaske op, mens du opholder dig i køkkenet, uden at du bliver forstyrret af larm fra den.

I modsætning til mange andre opvaskemaskiner har Bosch SPU68M02SK bestikbakken placeret øverst i maskinen. Derved får du mere plads i bunden til større ting som for eksempel gryder og skåle.

Bestikbakken er med VarioFlex kurvesystem, hvilket betyder, at du selv kan indrette den efter dine behov. Denne smalle opvaskemaskine har en timer-funktion, hvor du har mulighed for at programmere den til at have udskudt start.

På den måde kan du indstille maskinen, så den bliver færdig med at vaske op, lige inden du kommer hjem fra arbejde. Ved at tømme din opvaskemaskine hurtigst muligt efter den er færdig, minimere du risikoen for glaspest.

Bosch SPU68M02SK er en god smal opvaskemaskine med en højde på 815-875 mm, bredde på 448 mm samt en dybde på 573 mm, som vil være et godt valg for dig, der ønsker en god solid mærkevare.

Bosch SPU40E42SK

Denne lille og tilmed billige opvaskemaskine fra Bosch kan rumme 9 kuverter. Den har 4 forskellige opvaskeprogrammer, hvor du kan vælge imellem øko, intensiv, party og forskyl.

Maskinen har desuden også tillægsfunktionen VarioSpeed og dens tørreevne er kategoriseret til A.

Som den tidligere omtalte Bosch opvaskemaskine er denne smalle maskine også placeret i energiklasse A+. Dog er energiforbruget for denne maskine lidt mindre, nemlig kun 0,78 kWh, men de har samme vandforbrug på 9,5 liter pr. driftsgang.

Lydniveauet er 48 dB, hvilket er ganske acceptabelt. Maskinen har timer-funktion, der kan udskyde start op til 24 timer.

Som en ekstra sikkerhed har vaskemaskinen AquaStop, der er medvirkende til at begrænse omfanget af eventuelle vandskader, hvis uheldet er ude.

Maskinens mål er som de fleste andre smalle opvaskemaskiner. Højden er 815-875 mm, bredden er 448 mm og dybden er 573 mm. Som ved mange andre opvaskemaskiner er bestikbakken placeret i bunden på denne maskine, hvilket for mange oftest virker nemmest og mest overskueligt.

Når man ser på tidligere kunders anmeldelse af Bosch SPO40E42SK, får den flotte karaktere. Det gælder både kvalitet, brugervenlighed, funktioner, lydniveau samt indretning.

Alt i alt får du med denne Bosch opvaskemaskine et kvalitetsprodukt i gode energiklasser, der samtidig hører til blandt de billigste opvaskemaskiner på markedet.

Siemens SR46M280SK

Siemens SR46M280SK blev i januar 2016 kåret som test vinder i forbrugermagasinet Tænk. Den smalle opvaskemaskine er i energiklasse A+ og tilbyder 6 forskellige programmer samt 5 forskellige temperaturer.

Vandforbruget er 9,5 liter, mens energiforbruget er 0,85 kWh pr. opvask.

Maskinen kan rumme 10 kuverter og idet bestikbakken er placeret foroven, er der god plads til store ting i bunden af maskinen.

Der er tale om en VarioBestikkurv og der er desuden VarioFlex kurvesystem.

Lydniveauet er dejlig lavt på kun 44 dB, så du vil derfor ikke opleve de store støjgener fra denne maskine.

Dimensionerne er standard for en smal opvaskemaskine på 45 cm., hvilket vil sige, at den har en højde på 815 mm, bredde på 448 mm samt en dybde på 573 mm.

Denne hvide Siemens opvaskemaskine er velegnet i hjem med børn, da der er mekanisk børnesikring på lågen samt elektronisk børnesikring af panelet. Du behøver derfor ikke at være urolig for, om dine børn åbner eller tænder og slukker opvaskemaskinen.

Forbrugerne giver meget gode anmeldelser til Siemens SR46M280SK og roser især brugervenlighed samt lydniveau.

Eftersom maskinen er udnævnt som bedst i test hos TÆNK, har du en meget god indikator for, at der her er tale om et virkelig godt produkt af høj kvalitet. Dette ses endvidere ved, at der er 10 års motorgaranti på opvaskemaskinen.

Selvom der er tale om en testvinder med mange gode egenskaber, er det stadig en billig maskine, som du kan købe til en rigtig god pris.

Bosch SPV69T40EU

Her får du en smal opvaskemaskine, som passer ind i ethvert køkken uanset stil. Når du køber denne maskine, er der ikke en frontplade med, da opvaskemaskinen her er til integration.

Det vil sige, at der skal monteres en køkkenlåge på fronten af maskinen, hvilket giver dig mulighed for at vælge en låge, som passer til dit køkken.

Eftersom der er tale om en integreret opvaskemaskine, kan det være svært at vide, hvornår den er færdig med opvasken, idet du ikke kan se noget display. Bosch SPV69T40EU har derfor alarmfunktion, som giver besked når maskinen er færdig med at vaske op.

Maskinen har timer-funktion, så du selv kan bestemme, hvornår den skal gå i gang og den har endvidere AquaStop.

Øverst i maskinen er der placeret en VarioBestikkurv og der er desuden VarioFlexPlus kurvesystem. Opvaskemaskinen er støjsvag og meget energivenlig. Lydniveauet er kun på 44 dB og vil derfor ikke forstyrre dig, selvom du befinder dig i samme rum.

Maskinen er placeret i energiklasse A++ og har et energiforbrug på blot 0,75 kWh. Vandforbruget er 9 liter pr. driftsgang, hvilket er mindre end de andre opvaskemaskiner i oversigten.

Der er plads til 10 kuverter i denne maskine, som har lidt andre mål end de fleste smalle opvaskemaskiner. Den har en højde på 815-875 mm, bredde på 450 mm og dybde på 550 mm.

Siemens SR45E231SK

Denne lille opvaskemaskine er ideel i en husstand med 2 til 3 personer, idet den kan rumme 9 kuverter. Maskinen kommer i en flot hvid farve og har desuden et VarioFlex kurvesystem samt en overkurv, der kan justeres i højden.

Dette gør, at du nemt kan tilpasse maskinen alt efter, hvad du skal have vasket op. Den er i energiklasse A+ med et energiforbrug på 0,78 kWh pr. opvask. Vandforbruget er 9,5 liter og maskinen har en tørreevne i kategori A.

Opvaskemaskinen har 5 vaskeprogrammer at vælge imellem; intensiv, auto, øko, party samt forskyl. Dertil kommer tillægsfunktionen VarioSpeed. Lydniveauet er ganske behageligt på kun 46 dB, og med timer-funktionen har du mulighed for at starte en ny opvask, når det passer dig bedst, også selv om du ikke er hjemme.

Siemens vaskemaskinen har samme mål som mange andre smalle opvaskemaskiner. Højden er 815-875 mm, bredden er 448 mm og dybden er 573 mm. Denne opvaskemaskine får flotte kundeanmeldelser, der især fremhæver brugervenlighed, lydniveau samt kvalitet.

Siemens er et godt solidt mærke og med en opvaskemaskine herfra, er du sikker på at få en god kvalitet.

Inden du køber en smal opvaskemaskine på 45 cm.

De fleste mennesker tilbringer mange timer i deres køkken, hvilket betyder at de bruger meget tid i samme rum som deres opvaskemaskine. Derfor er det vigtigt at finde netop den opvaskemaskine, som kan opfylde dine behov.

Som denne oversigt har vist, er der forskel på eksempelvis energiklasse, dB samt maskinens indretning og det er selvfølgelig helt op til dig, hvad du synes er vigtigst. De fleste kan dog blive enige om, at prisen er vigtig.

Opvaskemaskiner er ofte på tilbud og det er derfor en god ide at undersøge, hvor du kan få den bedste pris, inden du køber.

Mange online butikker tilbyder desuden levering, enten gratis eller mod et fragtgebyr. Derved slipper du for en masse besvær, men kan i stedet koncentrere dig om at lave et lækkert måltid, hvorefter din nye opvaskemaskine klarer resten.

Share.

About Author

Comments are closed.