Havehegn & Plus hegn – Gør din have klar til sommeren

0

Der kan være mange forskellige årsager til, at du gerne vil have et hegn til din have. Uanset om det er fordi, du ønsker mere privatliv i din have, du kunne tænke dig et dekorativt element i haven, eller dit gamle hegn bare trænger til at blive udskiftet, så er der rigtig mange muligheder.

Når du skal finde dit nye havehegn, er der mange ting, du skal have styr på. Da havehegn findes i mange forskellige materialer, farver og størrelser, skal du først og fremmest overveje, hvad formålet med dit havehegn er.

Du skal finde dét havehegn, der passer til lige præcis dine behov. Hvis du ønsker et havehegn, som skærmer af uden at gøre meget væsen af sig, kan du vælge et hegn i hærdet glas. På den måde vil du også stadig kunne nyde synet af din have gennem hegnet.

Samtidig har det også en betydning, om hegnet skal skærme ind til naboen, være i din baghave eller forhave, ved terrassen eller noget helt femte.

I denne artikel vil der være en gennemgang af 10 forskellige havehegn, så du kan finde informationer og blive inspireret til valget af dit nye hegn.

Plus hegn Fyn stakithegn

Fyn stakithegn er fremstillet i trykimprægneret fyr og gran, så det har en naturlig træfarve, der passer til de fleste haver.

Dette hegn har en bredde på 180 centimeter, mens det fås i en højde på enten 83 eller 91 centimeter.

På den måde kan du tilpasse hegnet til lige præcis dine behov.

Fyn stakithegn fås både med lige kant og bue enten op eller ned.

Det betyder, at hegnet er et godt valg til dig, der ønsker et hegn med et mere romantisk udtryk til din have.

Plus hegn Stålespalier

Plus Stålespalier er fremstillet i varmgalvaniseret stål. Det er tilbehør til andre hegnsystemer, hvor det fungerer som mellemstykker mellem hegn.

På den måde skaber det et mere spændende og moderne look i din have.

Maskerne i hegnet måler 15×15 centimeter, mens selve stålespalieret har en bredde på 90 centimeter og en højde på 180 centimeter.

Stålets blanke overflade vil med tiden blive mere mat, og det holder sig bedst, hvis det bliver rengjort med en blød børste og sæbevand.

Plus glashegn

Dette hegn i hærdet glas giver læ for vinden uden at skygge for dit udsyn fra haven.

Det er derfor optimalt til din have, hvis du har en flot udsigt, du ikke vil miste på grund af et havehegn.

Glashegnet passer godt til tagterrasser, hvor det er med til at skabe et elegant og moderne udtryk.

Hegnet kan fås med og uden tryk og findes desuden i flere forskellige størrelser, så det vil passe ind i lige præcis din have.

Plus Futura havehegn

Plus Futura er et skifergråt havehegn med brædder og stolper, der er fremstillet i composit med en ramme i galvaniseret stål.

Det giver et råt udtryk, som kan fungere godt som kontrast til den mere elegante og stilrene have.

Samtidig kræver disse materialer minimal vedligeholdelse.

Da hegnet findes i flere forskellige varianter og størrelser, kan det bruges til mange formål – enten som et hegn ind til naboen eller som en afskærmning rundt om terrassen.

Plus Fuji havehegn

Dette Fuji hegn er et espalier, der fungerer som mellemstykke mellem forskellige andre hegn.

Det er fremstillet i trykimprægneret fyr og gran, men fås også i en variant, der er malet sort.

Espalieret er samlet med rustfrie slagskruer, og maskerne måler 15×15 centimeter.

Du kan sætte kroge i Fuji-hegnet og på den måde hænge redskaber eller blomsterkrukker i – kun fantasien sætter grænsen.

Hegnet vil passe rigtig godt i et blomsterbed eller i et havekøkken, hvor det vil skabe et spændende udtryk.

Plus Cubic rammehegn

Plus Cubic rammehegn er perfekt til dig, der vil ramme et udekøkken, en terrasse, en hyggekrog eller forhave ind. Med dette rammehegn får du en enkel, simpel og stilren løsning uden så meget pjat.

Rammehegnet fås i mange forskellige farver og materialer. Cubic kan bestå af planker fremstillet i skifergrå composit og med en ramme i galvaniseret stål, som stort set ingen vedligeholdelse kræver.

Derudover findes Cubic også i materialer som hærdet glas, gråbrun træbeklædning, polyrattan eller en galvaniseret stålplade med huller.

Dog er det en god ide at have med i dine overvejelser, at rammehegnet med træbeklædning kræver mere vedligeholdelse end de andre materialer.

Cubic måler 90×90 centimeter, mens plankerne har en størrelse på 25×180 millimeter. Hegnet fås også i andre størrelser som for eksempel 90×180 centimeter.

Der er så mange muligheder med det kvalitetssikre og elegante Cubic rammehegn, at det stort set passer til alle haver og behov.

Plus Country havehegn

Plus Country hegn er et stilfuldt og romantisk hegn. Det er især et godt hegn til dig, der ønsker et hegn foran dit hus eller som afgrænsning af terrassen.

Hegnet er fremstillet i grundbehandlet fyr og gran.

Country-hegnet findes både i sort og hvid, hvor det hvide har fået 2 gange grundmaling, så farven er helt dækkende.

Der fås desuden låger til hegnet i begge farver, så det også kan fungere med en havelåge som indgang til din have.

Plus Country hegnet er en rigtig god løsning, hvis du leder efter et hegn, der kan give lidt personlighed til din have.

Plus Newline havehegn

Dette Plus Newline hegn er fremstillet af trykimprægneret fyr- og grantræ. Hegnets overflade vil med årene få et mere sølvgråt og elegant udtryk.

Hegnet kan med fordel anvendes af dig, som ønsker at indhegne din terrasse, hyggekrog eller lave et praktisk udekøkken.

Hegnet har mange muligheder og findes i flere varianter. Det kan både fås i højt eller lavt og med enten lige eller skrå elementer i toppen af hegnet.

Derudover kan du vælge enten at male træet eller bevare den behandlede overflade – du kan stort set forme Newline-hegnet til lige præcis det hegn, du kunne tænke dig.

Hvis du ønsker et mere stilrent udtryk, kan du vælge at sætte toppe på hegnets stolper. Da du kan vælge mellem flere forskellige stolpetoppe, kan du sætte dit personlige aftryk på hegnet på den måde.

Plus Bergen havehegn

Bergen er et meget traditionelt og tidløst hegn, og du kan derfor have dette hegn mange år ud i fremtiden uden at skulle tænke på, om det er umoderne.

Det er desuden især godt til dig, der sætter pris på god kvalitet og funktionalitet.

Hegnet fås både med og uden lameller i toppen og er fremstillet af overfladebehandlet nåletræ, der vil få en mere sølvgrå farvenuance med tiden.

Du kan vælge at male overfladen i en anden farve eller bevare den naturlige træfarve.

Det fås i flere forskellige størrelser – blandt andet 120×180 eller 110×180 centimeter – og du kan derfor anvende det, præcis hvor du vil.

Plus Artura havehegn

Dette hegn er yderst fleksibelt og kan opfylde alle dine behov – uanset om du skal bruge hegnet i din forhave, som indhegning af terrassen eller til dit udekøkken.

Artura hegnet bliver leveret som løse træbrædder fremstillet i grå composit og med en ramme i galvaniseret stål.

Dette betyder, at du kan samle hegnet efter dine ønsker

Du kan derfor også bygge hegnet i den højde, du har brug for – dog ikke højere end 177 centimeter. Til dette hegn skal du tilkøbe composit- eller stålstolper samt skruer.

Det smarteste ved Artura-hegnet er, at du stort set helt selv kan bestemme og designe, hvordan dit hegn skal være.

Det er derfor især en god løsning til dig, der kan lide at sætte dit eget personlige præg på din have.

Inden du køber havehegn eller plus hegn

Den ovenstående gennemgang af forskellige typer havehegn og plus hegn viser, at du skal tage stilling til mange forskellige parametre, før du tager en beslutning i forhold til valget af dit nye havehegn. Der findes mange forskellige materialer, farver og muligheder.

Det er derfor en god idé at overveje grundigt, hvad dine behov er. Hvad skal hegnet bruges til?

Der er forskel på, om dit hegn skal bidrage til en afgrænsning af din terrasse eller skal bruges som afskærmning til naboens have.

Det er også en fordel for dig at have graden af vedligeholdelse af hegnet med i dine overvejelser.

De forskellige materialer kræver forskellig vedligeholdelse, og nogle mennesker sætter pris på, at hegnet passer sig selv – andre har ikke noget imod at skulle give det en vask engang imellem.

Forhåbentligt har den ovenstående gennemgang af de forskellige havehegn givet dig en idé om dine behov i forhold til, hvad du leder efter i et havehegn. Uanset hvad skulle det gerne sætte nogle tanker i gang hos dig omkring valget af materiale, farve og formål.

Måske har det endda givet dig så stor inspiration, at du overvejer at investere i et af de havehegn i denne gennemgang.

Share.

About Author

Comments are closed.